2017. december 12., kedd

2017. december 9. -- Y's-Men szeminárium

Lenni vagy nem lenni, maradni vagy menni?
 -- megjelent a harmincnegyedik Mutatóban --

Sok-sok kérdés kavargott bennünk, amikor a december 9-i Y's-Men szemináriumra készültünk. Nem voltunk túl bizakodóak, de úgy gondoltok, ha meg se próbáljuk a részvételt nem tudjuk miből maradunk ki.
Az indulásnál máris akadt egy kis fennforgás. Mire kinyomtatták a vonatjegyeket kiderült, hogy nem érjük el a csatlakozást a késés miatt.
Rossz ómen.



Aztán minden kiegyenesedett és megérkeztünk Szombathelyre (itt töltöttünk két éjszakát). Másnap reggel indultunk Kemenesalja-Boba-ra. Nagy szeretettel fogadtak bennünket. Hamarosan megérkeztek a többi klubokból is a résztvevők. Kicsi késéssel el is kezdődött a szeminárium.
Többek között szó volt a tag létszám visszaesésről ennek okairól.
Ahhoz hogy ez ne folytatódjon tovább, egy új felállást fogunk létrehozni. Országonként meg lesz választva 1-2 személy, aki valamiféle összekötőszerepet tölt be a klubok és a Dánok között. Fontos lenne a klubok közötti kapcsolattartás is. Ebben van mit előre lépni.
Mi, csabaiak azon is gondolkodtunk, hogy magyar nevet kellene keresni. Közben a szombathelyiek akkor számoltak be, hogy a húsz év alatt a média is elkezdte helyesen használni a nevet. Erre is kaptunk néhány ötletet, hogyan népszerűsíthetnénk jobban a Y's-Men-t. Molinót készítenek nekünk, matricákat kaptunk, amit az autóra, ablaküvegre lehet kiragasztani. Január 15-ét jelölték ki határidőnek, hogy addig kell javaslatot tenni arra a két személyre, akit aztán megválasztunk, hogy képviseljen bennünket. Fontos feltétel az angol nyelvtudás.
Javaslatot kértek arra is, hogy jövőre melyik városban kerüljön sor a szeminárium megtartására. Mivel hárman képviseltük a klubot egyöntetűen elvállaltuk a következő évi helyszínt. Úgy döntöttünk, hogy Békéscsabán december 16-án tartunk majd egy rövidke beszámolót és együtt gondolkodást.
Az együttlétet egy rövidke interaktív játék keretében a jövő évi mottó megfogalmazásával zártuk.
Összegezve nem volt hiábavaló időtöltés

És ha már Szombathelyen időztünk meglátogattuk Bakay Pétert is a kórházban. Igencsak meglepődött, amikor meglátott bennünket. Hála az Úrnak az emlékezete is szépen visszatért. Üdvözölt mindenkit és külön név szerint is érdeklődött egy-két személyről.

Este még maradt egy kis városnézésre is időnk. Gyönyörű díszben pompázott a város.
A szállásunkon még beszélgettünk, emésztettük a napi élményeket.